СНС у акцији давања крви

Српска напредна странка организовала је добровољно давање крви у просторијама свог Градског одбора и до 15 сати прикупљене су 194 јединице крви.

"Ово је већ традиционална акција СНС, задовољни смо одзивом, већ до 11 сати били смо сакупили више од 100 јединица крви", рекао је за Танјуг члан Главног одбора СНС Драгомир Петронијевић.

Његова СНС се, како је рекао, и ове године одазвала Институту за трансфузију крви, уступила им своје просторије, те обавестила чланове и симпатизере, али и све суграђане који су, оцењује, већ навикли да се ту сваке године одржава та акција и заједнички показује солидарност.

"Сваке године нам је све лакше да прикупимо људе, једноставно, само један СМС и они који добровољно дају крв већ су овде. Драго нам је да су овде и наше комшије, генерално Београђани знају да је овде традиционално ова акција", каже Петронијевић, који је такође данас био добровољни давалац крви.

Ана Милић из Института за трансфузију крви истакла је да је то пета акција која се организује у ГО СНС, која је, оценила је, изузетно значајна, пре свега због одазива грађана. 

Из претходне акције, подсећа Милетић, било је прикупљено 150-200 јединица крви, због чега су очекивања Института и данас била на високом нивоу.

"Потребе за крвљу сваким даном су све веће и на нивоу Београда наша установа издаје између 200 и 300 јединица крви дневно. Због тога је изузетно важно да имамо континуиран прилив крви", нагласила је Милетић.

Како подсећа, крв је и даље јединствен лек који нема адекватну синтетичку замену и због тога "само од нас зависи како ћемо снабдети болнице, односно оболеле".

Крв је данас било могуће добровољно дати у просторијама СНС у Булевару Војводе Мишића, до 15 сати, а до тог времена, прикупљене су 194 јединице крви.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво