Министарство правде очекује да Влада усвоји закон о несталим бебама

Поводом апела Комитета министра Савета Европе за хитно усвајање закона о "несталим бебама, "Танјугу" је у Министарству правде речено да очекују да ће Влада Србије ускоро усвојити Нацрт закона о утврђивању чињеница о статусу новорођене деце за коју се сумња да су нестала из породилишта у Републици Србији и да ће предлог закона бити упућен скупштини на усвајање.

У Министарству правде речено је да је претходна Влада Србије законски нацрт усвојила и проследила га посланицима Скупштине на усвајање, али је због формирања нове Владе на челу са Аном Брнабић тај предлог повучен из скупштинске процедуре.

У Министарству су указали да је то уобичајени поступак при формирању нове владе.

Комитет министара Савета Европе је у четвртак, 21. септембра, усвојио резолуцију којом позива Србију да хитно усвоји закон о "несталим бебама".

У том документу, поред осталог, наводи се да Србија мора да предузме све мере за успостављање механизма који ће омогућити појединачна обештећења свим родитељима чије су бебе нестале из породилишта у Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи