Почела предавања на ЕТФ-у

Иако нова академска година званично почиње 1. октобра, на појединим факултетима настава траје како би се испунио наставни план и студентима олакшале студије.

Међу првима су у амфитеатар закорачили бруцоши Електротехничког факултета. За шесторо најбољих на пријемном обезбеђене су награде.

"Очекујем да ће бити доста добро. Прво да дипломирам, а касније мастер", каже бруцош ЕТФ-а Никола Васиљевић.

"Порука за наше будуће бруцоше јесте да се усмере да питају све што их занима, да буду опуштени, да професоре схвате као пријатеље, и да студирање на ЕТФ-у јесте тешко, али, ако имате циљ, свакако ћете га оставрити", прича Милица Кузмановић, студент продекан ЕТФ-а.

Просечна оцена 700 уписаних бруцоша је 4,70.

"Изузетно су добра, вероватно најбоља деца коју ова држава уопште има. Ове године је број студената за софтерско инжењерство повећан за 60 по акционом плану Владе Србије", напомиње професор Предраг Иваниш, продекан ЕТФ-а.

Студенти се овде, пре свага, школују за послове у привреди.

"Привреда стипендира наше студенте кроз партнерске програме, кроз подршку нашем програму за софтверско инжењерство, а даје и стипендије на индивидуалној бази кроз разне конкурсе", указује професор Мило Томашевић, продекан ЕТФ-а.

Настава је већ почела на економији и математици. На Машинству су одржана уводна, припремна предавања. Од понедељка, представљањем студената конструктора болида, дронова, почиње и редовна настава.

За разлику од тих факултета на Пољопривредном и оним факултетима који школују наставнике, у току је трећи уписни рок.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво