Златибор у сусрет зимској сезони и новим рекордима

Већ је извесно да ће Златибор, шампион домаћег планинског туризма, ове године надмашити прошлогодишњи рекорд када је забележио посету од 250.000 гостију и 1,3 милиона ноћења. Током управо завршене летње сезоне планина је била крцата, а сада, док се домаћини припремају за зимску, тамо борави око 10.000 туриста.

У поздрав јесени, са Златибора се оглашавају горостаси из Дино парка, и увек је њихова јека за малишане зов коме не могу одолети. Почетком наредне године, биће завршена библиотека и смештајни део, а у јулу биоскоп и позориште у Омладинском културном центру.

Углавном, у међусезони се још више ради, како би се понуда обоготила и обезбедио нов смештај, јер ни свих 300.000 постеља у хотелима и приватном смештају, овде, као да није довољно. А између сунчања и скијања златиборска разгледница тек мало посиви, јер сваки дан на овој планини, може бити благотворан. О досади, нема ни речи.

Гости истичу да уживају, а домаћини да се припремају и покушавају да осмисле програме за наредну сезону.

"Постојећи садржаји, попут већ атрактивног и добро посећеног Авантура парка и Дино парка, прилагођавају своје капацитете зимској туристичкој сезони. Планирају се отварања нових клизалишта, школа скијања, уређују се њихови терени и ми поред тога, уређујемо и нашу, општинску инфраструктуру", истиче директор ТО Златибор Владимир Живадиновић.

Златибор негује многобројне видове активног туризма – од бициклизма, караванских путева, до кампинга. Посете Стопића пећини и Гостиљу, манастирима, Рибници, домаћинима који госте дочекују традиционалним специјалитетима, читав крај уводе у примамљиву туристичку причу. Зато овогодишњи биланс од око осам одсто увећаног броја туриста у односу на прошлу, рекордну годину, многе и не чуди.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво