Челичне муке због дрвених бандера у Лозници

Приликом недавне посете Лозници, председник Србије Александар Вучић, поред проблема са незапосленошћу и инфраструктуром, указао је и на проблем који тај крај има са дрвеним ЕПС-овим бандерама. У ишчекивању нових бетонских стубова који се очекују до краја 2018. године, мештани Подриња налазе различите начине да постојеће одрже у функцији.

И док дрвена бандера у дворишту породичне куће у Горњој Ковиљачи није сачекала бетонску замену, већ оборена на дрвеће и даље држи жице, слична таква у Лешници замало је изазвала трагедију. У ишчекивању надлежних, мештанин уз чије се имање налази са неколико дасака заустивао је бандеру да не падне на магистрални пут.

 

"Пре неки дан, када је била олуја, она се љуљала и ишла лево-десно. Аутомобили су стајали овде, кочили су и да не би пала на ауто ја сам то подупро", рекао је Ненад Пољаковић из Лешнице. Пољаковић каже да чека да падне бандера, па ће ваљда неко доћи. 

На другом крају варошице, мештани су сами купили бетонску бандеру, која већ пет година стоји поред трошне дрвене и чека замену. Када ће на њу доћи ред, у лозничкој електродистрибуцији нису знали да кажу, јер, према њиховим речима, поступак јавних набавки траје дуго.

"Кад ветар дува, севају варнице, ја не смем из куће да изађем. Лете варнице, жице се састављају, она је већ кренула да падне", каже Миљана Јанковић из Лешнице.

Према речима в. д. директора ЕПС-а, до краја 2018. године то предузеће у обнову нисконапонске мреже у Лозници, Љубовији и Малом Зворнику уложиће два милиона евра.

Циљ је, како каже, не само да се обезбеди стабилно снабдевање струјом индивидуланих потрошача, већ и да се изграде постројења која ће моћи да снабдевају потенцијалне индустријске погоне.

"Крећемо ове године, крећемо одмах и 2017. и 2018. године сигуран сам да ћемо успети да реализујемо тај пројекат и нећемо имати више ниједну дрвену бандеру", каже Милорад Грчић, в. д. директора ЕПС-а.

И док мештани чекају окончање процедура јавних набавки и почетак радова, календарски, снег је ускоро ту. Подсећања ради, због лоше електромреже и великих снежних наноса, у априлу ове године само је у Љубовији без струје остало око 400 домаћинстава.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво