Родитељи настављају протест у земунској школи

Представници Савета родитеља Основне школе "Светозар Милетић" поручили су на конференцији за новинаре да не виде циљ јучерашње посете Републичке просветне инспекције тој школи, као и да са протестом настављају.

Председница Савета родитеља Звездана Чолић је указала да је до јуче у школу долазило око 50 ђака, чији родитељи нису протествовали, те да је, тврди, посета инспекције утицала да их данас буде дупло мање.

"Ако је циљ био да се покаже да школа ради, школа не ради, јер нема ђака, о томе одлуку није донео Савет, већ смо ми као поједници одлучили да своје дете задржимо код куће", рекла је Чолићева.

Истиче да се родитељима деце из школе "Светозар Милетић" у Земуну из Министарства просвете нико није обратио. Позивају, каже, надлежне, као и министра просвете да се укључе у случај како би деца, након 22 дана протеста, кренула на наставу.

Истиче да су предлози Савета стопирање решења Инспекцијског надзора до одлуке Управног суда, понављање поступка тог надзора и формирање заједничке комисије која ће дати предлог за решење.

На питање новинара до када планирају да буду у протесту, чланица правног тима Савета Ана Јанковић Виданов је одговорила да одлуке доносе од петка до петка, у договору са родитељима и постигнутим резултатима, а да ће одлуку о евентуалној радикализацији протеста донети за викенд.

Члан Савета Зоран Радовановић је указао да је Савет родитеља са наставницима и учитељима договорио да ђаци прваци крену у школу, да продужени боравак ради, као и да ученици осмаци од ове недеље долазе на припремне часове за полагање завршног испита.

Како тврде, О. Ш. "Светозар Милетић" " je у ванредној је ситуацији" од 28. августа када је министар просвете Младен Шарчевић донео одлуку о разрешењу директора Мирољуба Мосуровића и распуштању Школског одбора.

Новоименовани в. д. директор није преузео дужност због одлуке запослених да подрже разрешеног директора и Школски одбор.

Инспекција министарства просвете посетила је јуче О.Ш. "Светозар Милетић" у Земуну с намером да се предузму мере за поновно успостављање наставе.

Тим министарства просвете сачињен од три просветна инспектора и два просветна саветника обишао је школу са в. д. директора Милошем Гачићем и утврдио да у нижим разредима само три учитеља редовно држе наставу.

Помоћник министра просвете Богољуб Лазаревић рекао је да је школа "Светозар Милетић" јединствен пример да наставници не држе наставу одлуком Савета родитеља који нема надлежност да одлучује да ли ће школа да ради или не.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара