Мали: Центар "Сава" кључан за развој конгресног туризма

Центар "Сава" је једно од најважнијих предузећа у портфолију града Београда, не само за због своје историје и традиције, већ зато што је кључно за развој конгресног туризма, изјавио је градоначелник Београда Синиша Мали.

Синиша Мали је приликом обиласка Центра "Сава", где је разговарао са представницима синдиката и запосленима, рекао да је у Београду у јулу ове године било 33 одсто више туриста него у истом месецу лане.

"Дуплирали смо број страних туриста у нашем граду, али осећам потенцијал за даљи развој, поготово у конгресном туризму, а ту нам је кључан Центар ‘Сава‘", рекао је Мали.

Градоначелник је подсетио да је већ постојао покушај проналаска партнера да се Центар реновира, али је био неуспешан.

Према његовим речима, за реконструкцију Центра "Сава" потребно је 40,5 милиона евра.

"Данас сам у разговору са представницима синдиката и запосленима дошао до тога да ми неке ствари морамо да променимо, ако не можемо сами, онда морамо са инвеститором. Размишљамо о томе да још једном поновимо позив и видимо да ли можемо да нађемо неког партнера који ће заједно са нама инвестирати у Центар ‚‘Сава‘", рекао је Мали.

Како је додао, ако то не буде успело, онда ће Град Београд постепено из године у годину улагати у Центар "Сава" како би му вратио сјај који је имао 1977. године, када је и отворен.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи