Захтеви за издавање радио-фреквенција од данас електронски

Потписивањем Споразума о сарадњи између Ратела и Канцеларије за информационе технологије и електронску управу, захтев за издавање дозвола за коришћење радио-фреквенција од данас се може поднети и електронским путем.

Како су истакли потписници - директор Регулаторне агенције за електронске комуникације и поштанске услуге (Рател) Владица Тинтор и директор Канцеларије за информационе технологије и електронску управу Михаило Јовановић, на тај начин процедура се убрзава за 50 одсто, а потреба за штампањем докумената биће знатно смањена.

Према речима Тинтора, Рател годишње изда око 9.000 појединачних дозвола за коришћење радио-фреквенција, што је, како је истакао, захтевало штампање више од 48.000 листова папира.

"Пројекат је у складу са дефинисаним циљем владе Србије - дигитализовати пословање што је више могуће. Коришћењем нове услуге, подносиоци захтева на бржи и сигурнији начин достављаће податке и то ће побољшати и убрзати процес одлучивања и издавања дозвола за коришћење одређеног радио-фреквентног опсега, можете да замислите колико ће се наша архива смањити и процес убрзати", рекао је Тинтор.

Пословање захтева брзину и правовремену информацију, каже Тинтор и додаје да је Рател спреман да изађемо у сусрет привреди.

Према речима директора Канцеларије за информационе технологије и електронску управу Михаила Јовановића, потписивањем споразума Влада Србије прави нови помак у дигитализацији државне управе.

Подсећа да је један од циљева владе стварање модерне, ефикасне, једноставне електронске управе, која треба да буде предуслов стварања транспарентне и економичне јавне управе.

Јовановић каже да ће нове могућности сервиса "еПлаћање" побољшати и употпунити услугу Ратела, јер ће ускоро бити омогућени различити модели електронског плаћања путем електронског банкарства, платних картица и других видова безготовинског плаћања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво