Затворена манифестација "Дани Српске у Србији"

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и председница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић свечано су затворили манифестацију "Дани Српске у Србији" у новосадском Српском народном позоришту где је изведена опера "Кнез Иво од Семберије".

"Не желимо границе које деле и отежавају нашем народу опстанак и очување вредности које су плод вековног трајања и део су европске и светске баштине", поручио је Мировић.

Додао да ће у томе најзначајнију улогу имати Декларација о заштити и очувању српског народа, најављена од стране председника Александра Вучића и Милорада Додика, као и сутрашње потписивање Протокола о сарадњи између Републике Српске и АП Војводине, саопштио је Биро за односе са јавношћу Покрајинске владе.

"Када је о Војводини реч, везе са Републиком Српском су, чини ми се, још дубље и још чвршће. Велики број грађана који живе у Војводини је или рођен или је пореклом из крајева западно од Дрине", рекао је Мировић током поздравног обраћања.

Према његовим речима, они су својом упорношћу и истрајношћу, постали изузетно важан фактор развоја Војводине, али никада нису заборавили ни ‘Стазе завичаја' којим је и насловљен концерт који је током ове манифестације обишао Србију и показао сву раскош заједничке традиције и обичаја.

Цвијановићева је изразила захвалност свима који су допринели да ова манифестација која како је рекла, има два домаћина, прерасте у традицију.

"Све што долази из Србије, у очима грађана Републике Српске има далеко већу вредност него оно са било које друге тачке света", поручила је Цвијановићева, осврнувши се на бројне кризне ситуације у којима су институције Србије брзим реакцијама пружале помоћ сународницима, наводи се у саопштењу.

На петој по реду манифестацији "Дани Српске у Србији", која се ове године одржавала од 15. до 21. септембра, у 20 градова широм Србије, одржана су 32 програма са преко 45 извођења и 800 учесника.

Циљ манифестације коју организује Председништво Републике Српске, јесте додатно учвршћивање привредних, културних, спортских и осталих веза српског народа са две обале Дрине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи