Танјуг приредио свечани пријем за европске агенције

Новинска агенција "Танјуг" била је вечерас домаћин свечаног пријема за директоре и главне и одговорне уреднике водећих европских агенција, чланице Асоцијације ЕАНА, поводом годишње скупштине и јесење конференције.

Организација скупштине Асоцијације европских агенција (ЕАНА), која ће трајати до 22. септембра, ове године је поверена Танјугу.

Међу 32 новинске агенције које су чланице тог удружења су немачка ДПА, француска Франс прес, италијанска АНСА, аустријска АПА, хрватска ХИНА, словеначка СТА...

Поздрављајући госте, директорка Танјуга Бранка Ђукић је рекла да је свечани пријем приређен у близини резиденције Карађорђевића, као и друге српске династије Обреновића, али и Титове виле, међутим, како каже, Кућа краља Петра Првог је изабрана због тога што сведочи о посвећености власника трајним вредностима.

Како је рекла, Кућа краља Петра Првог окупља уметнике, интелектуалце и креативне људе.

"Како год, желим да верујем да и ми овде припадамо", рекла је Ђукићева.

Градоначелник Београда Синиша Мали каже да је поносан и да му је велика част што је престоница домаћин светским и европским окупљањима, посебно што је у Београду толики број новинских агенција.

"Београд се променио много у последње три године, направили смо град који је пун живота и енергије и који је поново постао културни, економски и политички центар региона", рекао је Мали на свечаности.

Пожелео је гостима да уживају у главном граду Србије и да понесу лепе успомене, те да то буде разлог да се због тога врате.

Рекавши да му је велика част што у Београду учествује на конференцији ЕАНА, председник те асоцијације Јонас Ериксон истакао је да је Танјуг синоним за медијски плурализам и медијску тачност, како у Србији, тако и у Европи.

"Танјуг је новинска агенција која представља синоним за медијски плурализам и за медијску тачност како у Србији тако и у Европи. Танјуг је познати бренд међу новинским агенцијама", рекао је Ериксон.

Он је подсетио да је Танјуг између осталог један од оснивача ЕАНА, 1956. године.

Ериксон је рекао да је фокус београдске конференције видео-продукција, и како је наплатити.

Чућемо, каже, нове бизнис стратегије и верујем да ћемо имати успешну конференцију.

На годишњој генералној скупштини у Београду главном уреднику словачке агенције ТАСР Маријану Колару биће уручена награда Европске асоцијације новинских агенција за изузетан квалитет агенцијског новинарства за 2017. годину.

Поред тога, челници европских агенција ће сутра на панел дискусији разговарати о развоју видео-продукције и иновацијама у агенцијском новинарству.

Иначе, према званичном извештају ЕАНА, сачињеном на основу документације коју је доставило 26 од 32 чланице, девет од тих 26 агенција су у приватном власништву, 11 у јавном власништву (државне или као јавне установе), две су у јавно-приватном партнерству, а делатност четири агенције регулисана је посебним законом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи