Триван: Искористити искуства Финске за здравију животну средину

Министар заштите животне средине Горан Триван разговарао је са амбасадором Финске у Београду Пертијем Иконеном, који је похвалио одлуку Владе Србије да се формира посебно Министарство заштите животне средине.

Горан Триван је нагласио да су односи Србије и Финске веома добри, али да свакако постоји простор за даље унапређење сарадње наше две земље поготово ако се има у виду искуство Финске у области заштите животне средине и еколошког пошумљавања које једно од приоритета новоформираног министарства.

"Финска је позната у свету по великом проценту пошумљености и ми желимо да и Србија у наредним годинама постане зеленија", рекао је министар.

Иконен се сагласио да је заштита животне средине веома битна област, али и поприлично захтевна када је у питању придруживање Европској унији.

Амбасадор је истакао да Србија може да рачуна на експертску помоћ Финске путем TAIEX програма и Твининг пројеката који су на располагању.

Саговорници су се сложили да унапређење сарадње и размена професионалних искустава у области заштите животне средине засигурно представља један од приоритета билатералне сарадње у наредном периоду, наводи се у саопштењу Министарства.

"Наш задатак је да направимо бољу природу и здравију животну средину за све наше грађане и зато су нам потребни већи капацитети министарства и искуства других земаља", закључио је Триван.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво