Завршена три пројекта ЕУ у Северној Митровици

Шефица канцеларије ЕУ на Косову Наталија Апостолова обишла је са представницима Северне Митровице три реалиозована пројекта за које је ЕУ издвојила 1,2 милиона евра.

Реч је о пројектима "Зелена Митровица", чија је вредност 415.000 евра, Дом здравља за чије реновирање је издвојено 385.000 евра, а извршена је и примопредаја новоизграђене аутобуске станице вредности 434.000 евра.

"Ова три успешно реализована пројекта показују да се бринемо о свим локалним проблемима. Напоменуо бих да је ово прва аутобуска станица на простору Косова од 1999. године, због тога сам ја као градоначелник, а и наши грађани, заиста поносан и сви се осећамо поносно", рекао је градоначелник Северне Митровице Горан Ракић.

Он је изразио наду да ће успешна сарадња између општине Северна Митровица и Европске уније бити настављена, преноси РТК2.

"Наравно да ово није последње што ћемо радити и урадити, нећемо стати са радом, јер нас на то обавезује одговорност коју имамо према грађанима", рекао је Ракић указавши на пројекте изградње нове хале спортова, зграде општине и ватрогасне станице.

Новоизграђена аутобуска станица неће одмах почети са радом, већ пошто локална самоуправа добије дозволу надлежног министарства што Ракић очекује да се деси ускоро.

Шефица ЕУ на Косову Наталија Апостолова поручила је да ће ови пројекти бити од великог значаја за грађане севера.

Она је напоменула да ће на новој аутобуској станици радити стручно особље а да је вредност овог пројекта 434.000 евра.

"Модерна аутобуска станица у Северној Митровици замениће импровизовано стајалиште дуж главних улица у граду. Захваљујући томе побољшали смо структуру и омогућили људима из града да се транспортују на много начина", рекла је Апостолова.

Она је нагласила да ће ЕУ и убудуће подржавати пројекте у Северној Митровици. Кроз други део програма ИПА 2013, општини Северна Митровица додељено је 18 пројеката у вредности већој од 10 милиона евра.

Кроз развојни фонд за север Косова у општинске пројекте инвестирано је близу три милиона евра, нагласила је Апостолова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво