Мали: Неће бити наплаћивања улаза на Калемегдан

Градоначелник Београда Синиша Мали изјавио је да неће бити наплаћивања улаза на Калемегдан.

"Не пада ми на памет да наплаћујемо улаз било где, а поготово не на Калемегдан. Имамо потпуно другу стратегију за оно што је културно благо грађана Беоргада и свих гостију Београда и Србије", рекао је градоначелник Синиша Мали.

Како је рекао, за Калемегдан је много урађено у претходном периоду, у току је реконструкција чесме Мехмед-паше Соколовића, а за неколико недеља почеће обнова малог степеништа преко пута француске амбасаде.

"Желимо да Калемегдан буде лепши и пријатнији, да што више људи тамо проводе време, тако да ми то не пада на памет и то је било погрешно интерпретирано. Видим и да су се разни јавили да почињу да пишу неке петиције", рекао је Мали.

Градоначелник је поручио да нема потребе да се пишу петиције.

"Калемегдан је богатство и власништво свих грађана и тако ће остати. Ни на који начин ми на памет не пада, докле год сам ја ту и СНС води град, да се тако нешто наплаћује", поручио је Мали.

Град ће бити спреман за грејну сезону

Београд ће бити спреман за предстојећу грејну сезону, обезбеђено је снабдевање свим сировинама за "Београдске електране", а цена грејања неће се ове године повећавати, поручио је граодначелник.

Мали, који је данас обишао радове на обнови топловодне мреже на Бановом брду, истакао је да је ове године издвојено три милијарде динара за рехабилитацију топловодног система у граду.

Указао је да је управо на Бановом брду било највише пријава кварова.

"Зато нам је приоритет овај део града, где ће укупно 18 километара цеви бити промењено овде године, како би систем био стабилнији", рекао је Мали новинарима.

Додао је да у целом граду има 1.500 километара топловодних цеви и скоро 9.000 подстаница, што је, каже, огроман систем који надлежни из године у годину унапређују, како би се ефикасност повећала, а број кварова смањио.

"Немамо намеру да повећавамо цену грејања ове године тако да грађани могу да буду спокојни. Београд ће као и претходних година бити спреман за наступајућу грејну сезону", повдукао је Мали.

Директор "Београдских електрана" Горан Алексић каже да све што се уради на топловодној мрежи у овом делу године, од маја месеца, олакшава период кад грејна сезона почне.

"Нико не треба да брине како ћемо радити, радићемо боље, ефикасније и сигурније него претходних година. Снабдели смо се за грејну сезону", рекао је Алексић.

До карај септембра у већини улица на Бановом брду биће замењена топловодна мрежа.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара