Шарчевић: Решићемо проблем у земунској школи

Министар просвете Младен Шарчевић изјавио је да ће бити решена ситуација у земунској Основној школи "Светозар Милетић" где деца од почетка септембра не иду у школу и најавио да ће то министарство сутра објавити мере које ће предузети.

Због пропуста у раду које је утврдила просветна инспекција, у ОШ "Светозар Милетић" је разрешен директор Мирољуб Мосуровић, а родитељи, ђаци и запослени у тој школи од 1. септембра протестују због одлуке министра Шарчевића да га смени.

Шарчевић је рекао новинарима да ће бити решена та ситуација, али да родитељи морају да схвате да компромис није ултиматум и да не може да постоји само једна прича - да вратимо Мосуровића.

"А, шта ако нови закон управо говори о томе да те ствари било коме не могу да се догоде. Онда је то нека врста уцене и мислим да има пуно родитеља који не прихватају такву једну солуцију", каже министар просвете.

Он је нагласио да деца не иду у школу вољом својих родитеља.

На питање да ли ће министарство предузети нешто, рекао је – у четвртак ћете чути, имамо мере које ће министарство предузети.

На раније састанку одржаном у министарству, Шарчевић је указао родитељима на тежину пропуста које је у раду бившег директора утврдила просветна инспекција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се