Математичка гимназија обележила свој дан уз нове медаље и иновације

Математичка гимназија обележава 51 годину постојања. Њени ученици освојили су више од 400 медаља на међународним олимпијадама. Од ове године, Математичка гимназија додељује признања за допринос промоцији школе, младих талената и правих друштвених вредности. Награђена је и новинарка РТС-а Наталија Синановић.

У протекле четири године Алекса је учествовао на око 30 такмичења. Најдраже су му медаље са интернационалних метематичких олимпијада. Каже да ће највероватније студирати математику. А од самих професора на дан школе стижу признање.

"У току прошле године, а и ове године надаље покушавам да наставим ту традицију и да ја држим додатне часове млађим ученицима. Такође сам за пар такмичења која су се одржавала овде у Математичкој гимназији што предлагао задатке, што помагао око прегледања и трудио се да што више помогнем просто и наставницима, јер ни њима није лако око организације свих тих догађаја", каже ученик трећег разреда Математичке гимназије Алекса Милојевић.

Иван се, у школу коју је завршио, вратио као професор физике.

"Мислио сам да ћу се бавити неким истраживањем. И стварно, то сам и почео да радим, али сам схватио у неком тренутку да бих баш некако волео да предајем, али само овде", каже професор физике Иван Станић.

Велики проблем данас представља како избројати све освојене медаље, јер их је само овог лета са великих међународних олимпијада стигло 16.

"Рачунар који је ушао у неку средњу школу у тадашњој Југославији, био је баш овде. Први пут се настава информатике одвијала у Математичкој гимназији, тако да ћемо и сад покушати да те иновације, пре свега технолошке, реализујемо. Размишљамо о учену на даљину, размишљамо о могућностима учења на страним језицима", каже директор Математичке гимназије Срђан Огњановић.

Зато се велика пажња посвећује међународној сарадњи. Школу је посетила и кинеска делегација, а ускоро стижу и професори из Русије и Финске.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво