Треће место студентима ФОН-а на такмичењу у Будимпешти

Студенти "Case Study Club-a" ФОН-а освојили су треће место на међународном такмичењу у решавању студије случаја "Solvers Cup 2017" у Будимпешти.

Немања Личинић, Ана Јаћимовић, Немања Бошковић и Тамара Митић Јовановић, под ментроством проф. др Весне Дамњановић и Иване Илић, заузели су треће место.

Студенти су решавали студију случаја 32 сата за компанију ННГ, која је лидер у системима за навигацију. Задатак студије случаја односио се на будуће стратегије раста компаније.

Наши студенти су победили у прелиминарној рунди тимове Лондонскe школe економије и политичких наука из Велике Британије, Међународни тим и Амерички универзитет у Бејруту из Либана.

У финалу такмичења наступали су заједно са Корвиновим Унивезитетом из Мађарске и Универзитетом Келн из Немачке.

Победник такмичења био је тим из Келна, друго место припало је домаћинима Корвиновог Универзитета.

Поред њих на такмичењу су учествовали: Империјал Колеџ Лондон из Велике Британије, Сент Гален Универзитет из Швајцарске, Калгари Универзитет из Канаде, Бабеш Бољај Универзитет из Румуније, Карлов Универзитет из Чешке Републике и Инсбрук Универзитет из Аустрије.

Студенти ФОН-а похваљени су за одлично разумевање проблема, предлог иновативних решења, тимску повезаност чланова, припрему за одговоре на питања жирија као и стратешки приступ разумевања индустрије.

Међународно такмичење одржало се у периоду од 14. до 18. септембра 2017. године. Учествовало је укупно 12 универзитета и 48 студената са три континента.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво