Почео 60. Грожђебал у Вршцу

У Вршцу је почео 60. јубиларни Грожђебал који је свечано отворила премијерка Ана Брнабић уз поруку да Србија мора да чува традицију, културно наслеђе и да подржава младе.

"Ако постоје две ствари које су важне за нас као земљу – то је да чувамо нашу традицију и културно наслеђе, а са друге стране да подржимо младе. Без те две ствари за нас нема будућности, а Србија је заслужила и има потенцијал. Вршац има обе и свака вам част. Свако поштовање Вршцу", поручила је Брнабићева честитајући Вршчанима јубилеј.

Премијерка је у Вршац дошла са министрима пољопривреде Браниславом Недимовићем и министром за иновације Ненадом Поповоћем, а како је објаснила, желела је да они разговарају са грађанима о томе како држава може да помогне малим пољопривредним произвођачима и младима који се баве информационим технологијама.

Наводећи да је претходно посетила Стартит центар у Вршцу, Брнабићева је рекла да млади у својим компанијама које се бави информационим технологијама запошљавају од десет до преко сто људи.

Председница владе је обишла винску улицу где је разговарала са винарима, а на штанду КУД "Лазар Анчић" се упознала са традиционалним начином прављења вина.

Од петка до недеље увече град под Кулом биће у знаку љубитеља вина.

Суботње преподне је намењено најмлађима, а у 19 сати наступају витезови вина, гостује председник винских редова и директор винарства у Паризу Ален Бајден.

Од 20 сати на бини ће се одржати више концерата, а звезде вечери су бенд "Ван Гог".

У недељу тачно у подне почиње "Вршачки карневал", потом се баца грожђе из авиона са наградама, а увече је затварање Грожђебала, потом концерти "Легенди" и групе "Хаџи продане душе".

Манифестацију за три дана посети око 100.000 људи, а ове године се очекује рекордна посета гостију из свих крајева Србије, као и из суседне Румуније.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво