Награде поводом рођендана Београдског универзитета

Универзитет у Београду је 209. годину постојања обележио уручењем награде најбољим студентима, младим истраживачима и професорима у пензији који су се истакли својим радом и добили звање емеритуса.

Међу 100.000 студената награђен је 31 академац – најбољи дипломац сваког од факултета Универзитета у Београду. Неки од њих настављају школовање, а неки већ раде.

"Тренутно ми је план да упишем последипломске студије их хумане репродукције, пошто сам отпочео специјализацију из гинекологије и акушерства на Клиници за гинекологију и акушерство КБЦ Србије", каже Стефан Дугалић, студент Медицинског факултета са просечном оценом десет.

Један од циљева је очување високог рејтинга на Шангајској листи, па је рад на универзитету оријентисан и ка истраживањима.

"Оно што планирамо то је да се развија научноистраживачки рад, као и преношење разултата научноистраживачког рада, односно њихова комерцијализација. То је нешто што би могло да допринесе даљем повећању угледа Универзитета у Београду", рекао је ректор, академик Владимир Бумбаширевић.

"Тренутно у Министарству радимо на припреми конкурса за нове научне пројекте и то ће бити наш начин, институционалан, како видимо да подржимо активности Београдског универзитета", каже државни секретар Владимир Поповић.

Професори очекују да се кроз финансирање из буџета више улаже у образовање, тиме и у Универзитет у Београду, који је, према истраживањима Универзитета у Мелбурну, и даље на првом месту у свету по постигнутим резултатима, имајући у виду новац који је у науку уложен.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво