Вулин: Боримо се за већу безбедност на раду у наменској индустрији

Министар одбране Александар Вулин изјавио је да је Влада Србије издвојила значајна средства да се несреће у фабрикама наменске индустрије не понове и да се бори да безбедност и заштита на раду буду још боље.

Вулин је у Лучанима на питање у вези са безбедношћу на раду у наменској индустрији и новцу који је опредељен да се она повећа, а посебно после последње несреће у фабрици у тој општини, рекао да су надлежни врло озбиљно приступили том проблему и да је влада определила значајна новчана средства да се такве ситуације не понове.

Министар Вулин је рекао да је новац уложен у противпожарни систем, као и у проширење свих облика безбедности.

Кад је реч о последњој несрећи у Лучанима, Вулин је рекао да су на лице места изашле три комисије, фабричка, Министарства одбране и Министарства рада и да је урађено све да се такве ствари не понове.

Указао је, међутим, да се такве ствари неће поновити само када будемо имали апсолутну аутоматизацију.

"Пре тога, такве ствари ће се дешавати, а на нама је да буду што ређе и да последице не буду тако страшне и катастрофалне. Ово што се десило, десило се у процесу производње који је до тада сматран потпуно безбедним. Поуке су извучене и наставићемо да се боримо да безбедност и заштита на раду буду још боље", рекао је Вулин и додао да је издвојени новац правилно утрошен.

"Уосталом, противпожарни систем је деловао и тог фаталног дана, али, нажалост, десила се трагедија", рекао је Вулин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво