Недељковић: Први станари "Београда на води" 2018.

Радови на пројекту "Београд на води" напредују у складу са планираним роковима, а генерални директор Никола Недељковић каже да се усељење првих станара очекује већ наредне године.

На пројекту је ангажвано 700 радника, пет главних извођача и 21 консултант који раде на пет градилишта у оквиру пројекта.

Грађани ће ускоро моћи да прате радове на изградњи Куле Београд, новог симбола града, као и Галерије, најрепрезентативнијег тржног центра у региону, чим надземни радови почну током септембра.

Према плану, Belgrade Waterfront Residences ће прве станаре примити 2018.

У протеклих неколико недеља значајан део радова на пројекту Belgrade Waterfront одвијао се испод површине.

У првој фази пројекта до сада је искоришћено приближно 80.000 кубних метара бетона и 12.000 тона челика.

Завршено је постављање шипова за Галерију и Кулу Београд, централни део Belgrade Waterfront-а. Армирано-бетонска конструкција за Belgrade Waterfront Residences је завршена и пре рока, док су радови на фасади и унутрашњи радови у току.

Тренутно се ради на изливању темељне и плоче подрума за две нове стамбене зграде - Belgrade Waterfront Vista и Belgrade Waterfront Parkview, а радови изнад површине започеће у септембру ове године. Први део булевара, у оквиру којег ће се наћи и бициклистичке стазе оивичене зеленилом, биће отворен до краја септембра 2017.

"Од самог почетка развоја пројекта примењујемо највише светске стандарде и најбољу међународну праксу у области градње. Досадашњи напредак у изградњи и развоју пројекта је изванредан, а то најбоље доказује чињеница да су недавно завршени армирано-бетонска конструкција Belgrade Waterfront Residences и постављање шипова зa Галерију и Кулу Београд. Предстојећи главни радови на Кули Београд представљају велики корак у овом јединственом пројекту у Србији", изјавио је Никола Недељковић, генерални директор Belgrade Waterfront-a.

"Сви радови напредују према плану и радујемо се дочекивању првих станара следеће године", закључио је Недељковић.

Радови на пројекту Belgrade Waterfront спроводе се у складу са светским стандардима у области изградње и сигурности, а посебна пажња посвећена је конфигурацији земљишта због самих карактеристика зграда. Све фазе изградње биће реализоване у зацртаним роковима, саопштено је из Belgrade Waterfront-a.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи