Завршена војна вежба "Сигуран пут 2008"

У Бујановачкој Бањи завршена медицинско-војна вежба "Сигуран пут 2008". ВС добила сертификат за извођење војних операција по питању санитета свуда у свету.

Завршници медицинско-војне вежбе присуствовали су министар одбране Драган Шутановац и војни изасланици из Кине, Египта, Мађарске, Бугарске, Чешке, Румуније и Хрватске.

"Након завршене вежбе уз учешће Војске Краљевине Норвешке и Македоније, Војска Србије је по први пут добила сертификат да се укључи у војне операције, нарочито по питању санитета, свуда у свету", рекао је Шутановац.

Министар је најавио отварање војне базе Цепотина код Бујановца до 21. децембра и рекао да ће то бити "најбоље опремљена војна база на територији Србије".

Лаку пољску болницу у којој је вежба и одржана Санитетској служби Војске Србије поклонила је Војска Краљевине Норвешке, а начелник санитета норвешке Војске генерал мајор Ливсвер Росен рекао је да су "доктори и сестре из војног санитета оставили утисак о веома великом квалитету неге коју пружају ".

Лекари из Војно медицинске академије су протеклих пет дана у склопу вежбе "Сигуран пут 2008" урадили и више од 800 лекарских прегледа, мањих хируршких и стоматолошких интервенција грађанима бујановачке општине који су имали слободан приступ у пољску болницу.

Вежбом је командовао начелник Војно медицинске акедемије у Београду генерал мајор Миодраг Јевтић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи