Михајловић: Водостај Дунава крив за кашњење радова на Жежељевом мосту

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је у Новом Саду да спајање лукова Жежељевог моста не касни због проблема на градилишту већ због водостаја Дунава.

Михајловићева је током претходне посете Новом Саду најавила да ће лукови на том мосту срушеном током НАТО бомбардовања 1999. године, бити спојени током августа, а како је данас рекао председник Покрајинске владе Игор Мировић радови касне три до пет недеља.

"Није у питању проблем нити грешка извођача, већ водостај Дунава, да ли могу при таквом водостају да се навлаче лукови. Зато смо померили тренутак, јер нисмо могли да утичемо на водостај", рекла је Михајловићева.

Министарка је казала да је градилиште живо, да на њему ради 180 људи.

Према њеним речима, мост је битан и због важног Коридора 10, као и због железничке пруге Београд-Будимпешта, а биће помоћ у превозу и робе и људи.

Железнички саобраћај преко моста биће отворен у јануару, а на пролеће ће почети изградња приступних саораћајница, додала је она.

"Добро је што на овом мосту може да се ради зими и лети. Пројекат предуго траје, он је симбол једног прошлог времена и проблема с почетка пројекта, али и будуће модерне Србије", рекла је министарка.

Додала je да је издата дозвола за деоницу пруге Београд-Будимпешта од Старе Пазове до Новог Сада, те да ће бити финансирана из руског кредита.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић рекао је да није задовољан динамиком радова на мосту, али да постоје значајни напори изођача да се све препреке превазиђу.

У техничком смислу један лук полако клизи ка централном стубу, а почетком октобра би требало да крене и са друге стране, рекао је Мировић. Он је додао да је у питању кашњење од три до пет недеља.

"Остала нам је трка с временом и стрпљењем Новосађана али проблема више нема, желимо да изађемо из старих и уђемо у нове пројекте, а за неколико недеља Дунав ће бити премошћен", рекао је Мировић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи