Отворена сеоска амбулантна

Након педесет година у пиротском селу Чиниглавци, отворена је здравствена амбуланта. Мештани тог села сад неће морати да путују петнаестак километара до Пирота или Димитровграда да би посетили лекара.

Осамдесетједногодишњи Миодраг Цветковић из села Чиниглаваци каже да ће му лекар у селу много значити јер због старости он и његова болесна супруга нису у могућности да путују и контролишу своје здравље.

"Стари смо и изнемогли, баба не може ни да хода, издају нас ноге, па ни у аутобус не можемо да уђемо да би се одвезли у град код лекара", каже деда Миодраг.

Осим мештана Чиниглаваци услуге лекара у овој амбуланти користиће и мештани околних села. Средства за отварање амбуланте обезбеђена су из самодоприноса мештана и донатора а значајну помоћ пружила је и локална самоуправа.

Др Радован Илић , директор Здравственог центра Пирот каже да би овакво организовање мештана Чиниглаваци могло да послужи као добар пример и другим сеоским срединама где је све мање становника.

"Лекари овог центра спремни су да увек изађу у сусрет пацијентима у свим селима и прузме адекватну здравствену заштиту", рекао је др Илић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво