РТС у патроли, у једном дану 2.000 прекорачења брзине

Саобраћајна полиција је, у оквиру међународне организације ТИСПОЛ, почела акцију појачане контроле брзине кретања. Највише саобраћајних незгода догоди се између 19.00 и 6.00 сати. У том пориоду екипа РТС-а била је у патроли са саобраћајном полицијом.

Први радар постављен је у Војвођанској улици на Новом Београду. Локације на којима се мери брзина кретања возила, зависе од броја саобраћајних незгода у одређеним деловима града или улицама. После само неколико минута, полицајац зауставља први аутомобил. 

Милан Стојановић је возио 52 километра на сат. Не љути се, каже, људи су у праву. 

"Закон је потпуно јасан, ограничење брзине за сва возила у насељу је 50 километара на час и уређај је аутоматски детектовао прекорачење брзине", каже Горан Поповић из Управе саобраћајне полиције.

Казна је написана, Милан Стојановић треба да плати 1.500 динара у року од осам дана, или три хиљаде ако закасни.

Међутим, то није био крај непријатних тренутака за Милана: када је ушао у аутомобил, сазнао је да му треба нови акумулатор, јер са овим не може, барем без помоћи да крене даље.

После Војвођанске улице, отишли смо на Мост на Ади. Друга полицијска екипа са радаром била је постављена на скретању са моста за Обреновац. На овом путу возачи су ишли брже него у Војвођанској улици. Једно возило је убрзо заустављено са брзином од 84 километра на сат, а одмах затим и друго са 86 километара на сат. Они иду код судије за прекршаје и казна може бити од шест до тридесет хиљада динара.

"Циљ ове акције, напоменуо бих, не само ове него и свих контрола саобраћајне полиције није превасходно кажњавање учесника у саобраћају, већ превентиван рад и утицање на свест осталих учесника у саобраћају да поштују саобраћајне прописе", каже Поповић.

За само један дан колико траје акција, полиција је забележила две и по хиљаде прекршаја који се односе на прекорачење брзине и не коришћење сигурносних појасева.

Милан Стојановић са два километра преко дозвољене брзине је само један, али можда најбољи пример да се мора возити по пропису.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи