Акција навијача Звезде и Партизана, решене несташице крви

Први пут у последњих неколико година у ово доба, нећемо имати несташице крви. Министарство здравља и фудбалски клубови Црвена звезда и Партизан позвали су навијаче да добровољно дају крв.

Сарадња се наставља и у наредном периоду, па надлежни очекују да ће ова година бити рекордна по броју добровољних давалаца и количине прикупљене крви.

"Вечити ривали" овај пут уједињени. Звезда и Партизан заједно у хуманој акцији.

Крв су, кажи, давали и раније, а додатни мотив им је и данашња утакмица.

"Дошао сам прво по карте и случајно сам чуо да може да се да крв и рекао сам што да не", каже један од навијача Црвене звезде.

Неки су дошли као подршка па су се и сами одлучили да дају крв.

"Брат је плански дошао да да крв, а мене је госпођа која је ту из организације убедила да дам крв. Вероватно ћу доћи и следећи пут", каже једна од девојака која је дала крв.

Претходних недеља стизали су апели из Института за трансфузију крви да располажу залихама за само два дана. У појединим установама одлагане су и операције.

Директор Института за трансфузију крви Србије Градимир Богдановић каже да очекује да ће данашњом акцијом прикупити 600 до 700 јединица крви.

"И сутра 9–18 часова у просторијама Црвене звезде око 700 људи даће крв, што је најбољи тренд у последњих неколико година. Очекујем да ћемо задовољити потребе не само Београда него и шире, како нико не би остао без крвних компонената", истиче Бодановић.

Крв може дати свако ко је здрав, има од 18 до 65 година и више од 50 килограма.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво