Студенти права и ФПН-а на пракси у Министарству рада

Министар рада, запошљавања и социјалне политике потписао је са деканима Факултета политичких наука и Правног факултета Споразум о тромесечном волонтирању студената у том министарству. Волонтираће одлични студенти завршних година, а најбољи ће моћи да се запосле, због одласка стручњака у пензију. Програм ће бити настављен када прва група заврши волонтерски стаж.

По потписивању протокола почео је национални пројект студентске праксе.

Декан Правног факултета Сима Аврамовић каже да ће већ за петнаестак најбољи студенти започети своје волонтирање.

"Студенти ће уколико се докажу својим залагањем, трудом и знањем можда себи изборити неку трајнију каријеру у органима у којима често маштају да ће радити", додао је Аврамов.

Посебан изазов имаће студенти Факултета полтичких наука са смера социјалне политике и социјалног рада.

"Ово је прилика да млади људи покажу када је реч о волонтирању у овим областима које су веома осетљиве за друштво. То је однос као што знате о женама, о деци, о старијима, о незапосленима, о особама са инвалидитетом", наводи декан ФПН-а Драган Симић.

Волонтери ће радити на пословима које раде и стално запослени.

Министар рада запошљавања и социјалне политике Зоран Ђорђевић наглашава да ће се студенти суочити са свим добрим и лошим стварима које ће сутра да их очекују на том послу.

"И ја очекујем да се најбољи од њих искристалишу и да са својом жељом изборе да сутра и буду стално запослени у овом министарству", додаје Ђорђевић.

У току волонтирања Министарсво рада ће обезбедити изабраним студентима осигурање за случај повреде на раду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара