Вулин: У Уставу јасно пише - председник Републике командује војском

Председник Републике изражава државно јединство Републике Србије, а у Уставу наше земље јасно пише да председник командује Војском као врховни командант, каже министар одбране Александар Вулин.

"Председник Републике Србије командује Војском. Командује врховни командант. У Војсци имате више команданата, само је један који командује Војском. Онај који командује Војском означава се и назива - врховним командантом", рекао је министар на питање новинара да ли је наредио постављање фотографија председника Републике у просторијама Министарства одбране и Војске Србије.

Истичући да ће, када се интерне иницијативе заврше, моћи да се изјасни о томе, Вулин је навео да члан 111 Устава Србије каже да председник Републике изражава државно јединство Републике Србије, не његово име и презиме, нити његова политичка припадност, већ функција председник Републике, те да, ако постоји чувар култа државе, онда је то Војска и она ће, подвлачи, чувати своју државу.

"Члан 111 каже да председник Републике Србије изражава државно јединство Републике Србије. Немојте гледати кроз председника који вам се не допада, немојте посматрати кроз председника који вам се допада. Посматрајте искључиво кроз Устав и кроз потребу да успоставимо култ државе Србије, као и свака цивилизована и организована земља", рекао је Вулин.

Како каже, Александар Вучић је председник Републике, а сутра ће то бити неко други, пре њега је био неко трећи, те да је цитирао члан Устава који говори о председнику Републике Србије, "не Александру Вучићу, не Борису Тадићу, не Томиславу Николићу, већ председнику Републике".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи