Отворене "каскадне терасе" на Савској променади

На Савској променади, великом шеталишту у близини Београда на води, које ће се када све буде завршено протезати од Бранковог моста до Аде Циганлије, отворене су нове "каскадне терасе".

Градоначелник Синиша Мали наводи да се отвара још један кутак где Београђани могу да проведу своје време, наводећи да је то само део радова на Савској променади.

"Дуго нам је требало да то направимо због тога што се ради о делу где је обалa тврда. Сада са новим стазама и зеленилом овај део потпуно другачије изгледа. Успели смо у томе да са променаде која је већ била лепа сама по себи дамо могућност људима да дођу још ближе обали Саве", рекао је Мали.

Наводи да ће радови на том делу променаде до Куле Београд бити завршени до септембра, да би се следеће године градио део од Куле Београд до Сајма, а 2019. године од Сајма до Аде Циганлије.

"У наредних годину и по до две године, од Бранковог моста па до Аде Циганлије имаћемо једну прелепу променаду која је сада већ једно од култних места овде у Београду где деца, наши суграђани долазе и проводе време", рекао је градоначелник новинарима приликом посете "каскадним терасама".

То ће, каже Мали, бити права шанса и прилика да се покаже због чега се све ради и да се Београд полако спушта на реке.

Осврнуо се и на изградњу Београда на води, истичући да радови у новим зградама иду сјајно и по плану.

"Ми ћемо до краја октобра имати и завршену фасаду на две зграде које се прво граде", рекао је градоначелник, наводећи да ће први станови бити усељени у предвиђеном року, до краја априла следеће године.

У оквиру пројекта Београд на води увелико се раде још две зграде, завршени су шипови за изградњу тржног центра, а у октобру почињу радови на изградњи Куле Београд.

Истакавши да је реч о највећем градилишту у Европи, Мали је подсетио да је тај пројекат запослио домаћу грађевинску индустрију и наше раднике. 

"Мењамо нашу земљу, мењамо наш Београд и ево овај мали део променаде је за мене важан јер показује колико размишљамо о сваком детаљу. Желимо да се ово промени и да буде из дана у дан боље и лепше", закључио је градоначелник.

број коментара 1 пошаљи коментар
(субота, 19. авг 2017, 08:15)
anonymous [нерегистровани]

dobro jutro beograde

semiramidini viseci vrtovi i vavilon na vodi....