НУНС: Зашто порески обвезници Крагујевца плаћају дугове бившег власника РТК

Независно удружење новинара Србије најоштрије је протествало због одлуке власти Крагујевца да буџетски новац намењен за пројектно суфинансирање јавног информисања преусмери Радио-телевизији Крагујевац (РТК) која од краја прошле године не емитује програм.

У саопштењу НУНС је навео да тако градска управа Крагујевца на челу са градоначелником Радомиром Николићем наставља да крши Закон о јавном информисању и да игнорише своје обавезе према јавном интересу и јавном информисању.

Градско веће Крагујевца је 16. августа усвојило Програм распореда средстава за финансирање развоја информисања у граду Крагујевцу у овој години.

"Програмом су предвиђена средства у укупном износу од 20 милиона динара, и то за услуге по уговору - 18 милиона динара и за субвенције јавним нефинансијским предузећима и организацијама у износу од два милиона динара, распоређених у корист Привредног друштва РТК д. о. о", наводи се у одлуци Градског већа објављеној на сајту града.

Независно удружење новинара Србије је подсетило да је Министарство привреде крајем јануара ове године раскинуло уговор о приватизацији Радио-телевизије Крагујевац са контроверзним крушевачким бизнисменом Радојицом Милосављевићем који је највећу регионалну телевизију купио у октобру 2015.

Агонија РТК трајала је током целе прошле године, Министарство је Милосављевићу дуго гледало "кроз прсте" да би коначно поништило уговор о купопродаји и ту медијску кућу вратило бившем оснивачу.

"Цео тај незаконит власнички трансфер обављен је формално 21. јуна а одлука је донесена уз сагласаност Владе. Уговором о преносу оснивачких права између града Крагујевца и Министарства привреде, град је, поред оснивачких права, прихватио и обавезе према запосленима и повериоцима", наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво