Киф: Србија поуздан партнер по питању мигрантске кризе

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, састао се са амбасадором Велике Бртаније Денисом Кифом, који је истакао да се Србија показала као одговоран и поуздан партнер по питању мигрантске кризе.

Ђорђевић истакао је да билатералну сарадњу са Великом Британијом одликују традиционално пријатељски односи и истакао потребу за интензивнијом сарадњом, пре свега по питању унапређења система социјалне заштите.

Министар је рекао да смо отворени за све предлоге британске стране у вези са областима из делокруга рада министарства у којима је могуће остварити сарадњу, наведено је у саопштењу.

Амбасадор Киф истакао је да се Србија показала као одговоран и поуздан партнер по питању мигрантске кризе и да сви предузети кораци у циљу збрињавања и обезбеђивања заштите миграната у транзиту, показују озбиљност Србије као државе која је спремна да одговори на савремене изазове кризе.

Како се наводи у саопштењу, Влада Србије може да очекује даљу подршку Велике Британије у вези са решавањем проблема изазваних мешовитим миграционим токовима.

Посебно је истактуто да ће у наредном периоду заједнички фокус бити на интензивирању сарадње у области родне равноправности, подизању свести и превентивним мерама за спречавање насиља у породици, јачању инклузивних мера за социјализацију свих друштвено осетљивих група, уз подстицајне мере запошљавања, закључује се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи