Тутин, пожар прогутао кућу шесточлане породице Рустемовић

Шесточлана породица Рустема Рустемовића из села Шкријеље у тутинској општини остала је без крова над главом, због пожара који је однео све што су стварали 15 година.

Двоје старих људи са снајом и троје деце žживе за сада код комшије, код којег могу бити смештени још два месеца.

Најстарији члан породице Рустемовић није могао ништа да учини да кућу спаси, али се нада, да ће добри људи помоћи и да ће саградити нову кућу пре зиме у сузама говори да боље није žжив.

"Све живо нам је изгорело успео сам да спасим само ову јакну", рекао је Рустем.

Мујесира, мајка троје деце, која је са двоје старих и непокретних žживела у изгорелој кући, у сузама је дочекала новинаре, каžе, да је у тренутку пожара седела иза куће са децом коју је учила да пишу, јер су мала и тек треба да крену у школу.

У једном тренутку, према Мујесириним речима, ћерка јој је рекла да нешто дими, па је она одмах потрчала ка ватри.

"Када сам ушла, био је црн дим. Одмах сам скочила и звала нану и деду који је спавао, а инвалид је. Ватрогасна служба је дошла, али кући спаса није било", рекла је она.

Ова сиромашна породица из тутинског села Шкријеље, одмах је од комшија из тог села на Пештеру добила помоћ у храни и гардероби.

"Само апелујем, да моја деца, добију кров над главом. Апелујем на људе добре воље, који желе да помогну да обезбедим деци кров над главом бар до зиме", рекла је мајка троје деце.

Њихов комшија Азиз отворио је одмах врата своје куће и примио ову породицу која је остала без крова над главом, али им је дао рок два месеца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво