УНС: РTВ Крагујевац ускоро почиње да емитује програм

Радио-телевизија Крагујевац, која је крајем јуна враћена у привремено власништво града, ускоро би поново требало да почне са емитовањем програма, сазнаје Удружење новинара Србије (УНС).

Градоначелник Крагујевца Радомир Николић рекао је за сајт УНС-а  да је могуће да се то деси до краја овог месеца, уколико ова медијска кућа добије неопходне дозволе за емитовање.

Радио-телевизија Крагујевац има још неизмирених обавеза, пре свега према Емисионој техници и РЕМ и немогуће је да добије дозволе док се оне не измире, објаснио је Николић.

Директорка РТВ Крагујевац Јелена Вуковић потврдила је УНС-у да чекају дозволу РЕМ, али и завршетак и других административних послова.

Трудимо се да убрзамо процес, али још не могу да причам о конкретним стварима и датумима. Знаћемо све ускоро, рекла је Вуковићева.

Након преузимања телевизије крајем јуна, Град Крагујевац је исплатио 12 заосталих плата свим запосленима, а држава је онима који су се за то одлучили исплатила отпремнине.

Пре него што је Град преузео РТВ Крагујевац било је више од 60 запослених, а сада их је остало 24. Постоје још нека ситна дуговања, као и повезивање радног стажа, али и то се решава, рекао је УНС-у доскорашњи председник синдиката "Независност" у РТВ Крагујевац Горан Антонијевић.

Градоначелник Николић каже да је Град преузео обавезу да телевизију стави на ноге, јер је 10.000 грађана за два дана потписало петицију да се РТВ Крагујевац сачува.

"Град на то није могао да ћути. Решили смо да помогнемо да телевизија опстане, а држава нам је у томе помогла. Желимо да овом медију обезбедимо бољу приватизацију. Тада јесмо приходовали од продаје, приходоваћемо и сад и то је новац који ће надокнадити оно што сада улажемо у телевизију", рекао је Николић.

Он је истакао да је жеља Града да ова телевизија настави да постоји јер има 25-годишњу традицију и богату архиву.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи