Изабран нови директор Завода за унапређење образовања и васпитања

Нови директор Завода за унапређење и образовања и васпитања је Златко Грушановић.

Грушановић је од 2013. године био члан управног одбора Друштва директора школа Србије, а од 2009. године и директор Основне школе "Вук Караџић" у Београду.

Дипломирао је на Филолошком факултету, група српска књижевност и језик са општом књижевношћу, а магистрирао на Факултету драмских уметности.

Добитник је Светосавске награде за допринос развоју образовања и васпитања за 2014. годину.

До 1. августа директор Завода био је Зоран Аврамовић.

Законом о основама система образовања и васпитања прописано је да Србија оснива Завод за унапређивање образовања и васпитања ради праћења, обезбеђивања и унапређивања квалитета и развоја система образовања и васпитања, за обављање развојних, саветодавних, истраживачких и других стручних послова у предшколском, основном и средњем образовању и васпитању.

Одлука Владе о оснивању Завода објављена је у Службеном гласнику од 25. јуна 2004. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво