Радови на Бранковом мосту, апел суграђанима да буду стрпљиви

Заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић каже за РТС да су радови на Бранковом мосту почели данас затварањем две узводне траке од Новог Београда ка центру града. Додаје да су радови вредни више од 200 милиона динара.

Лева, бржа трака намењена је за аутобусе и такси-возила, а трака у обрнутом смеру ће бити за возила која иду од Новог Београда ка граду, појаснио је Младеновић.

Према његовим речима, мењају се челичне конзоле на пешачкој стази, што је компликован процес и да није на овај начин преусмерен саобраћај, радови би трајали две сезоне.

"Подсетићу да се на реконструкцију пешачких и бициклистичких стаза чекало скоро 10 година и надам се да ће цео посао бити завршен што пре. Радови су вредни више од 200 милиона динара и врло је важно да се тај посао уради јер, подсетићу, Бранков мост је изграђен 1956. године на темељима старог моста, а нови део моста је направљен двадесетак година касније. Од тада није рађена детаљна реконструкција, нарочито челичних конзола које се у међувремену потпуно пропале, због чега је пешацима било онемогућено да пролазе једном страном моста", рекао је Младеновић.

Он је замолио суграђане за стрпљење и нагласио да ће та страна моста ноћу бити потпуно затворена како би се радови што брже одвијали.

Говорећи о реконструкцији Рузвелтове улице, заменик градоначелника истакао је да је у току трећа фаза радова.

"Радове смо започели од Богословије и Улице Мије Ковачевића, а сада је на реду део од Краљице Марије до Булевара. Рузвелтова такође није рађена од деведесетих година, као ни Булевар ослобођења, који није реконструисан од осамдесетих", подсетио је Младеновић.

"У Булевару ослобођења завршена је лева страна и пуштена је у саобраћај, а сада се ради десна страна. На Славији су направљени коридори из Немањине у Булевар ослобођења, као и из Макензијеве у Краља Милана. Ради се и на замени канализационе и водоводне мреже у Улици краља Милана и очекујемо да ти радови за неколико дана буду завршени, тако да ће и тренутна гужва на Славији бити мања", истакао је Младеновић.

Рок за завршетак радове на Славији је октобар, али очекујемо да радови буду завршени брже од најављеног рока", каже Младеновић.

Према његовој оцени, Славија ће добити нови изглед сређивањем коловозних трака, новим парком и фонтаном добићемо трг који ће бити један од симбола Београда.

"Изменом режима рада семафора у споредним улицама допринећемо да гужве буду мање и да не буде већих застоја", сматра Младеновић.

"Зато суграђане молимо за разумевање и стрпљење током трајања радова, апелујемо на њих да се о свим променама режима саобраћаја информишу преко сајта 'Беоком сервиса', а ми ћемо настојати да у сарадњи са свим надлежним режим саобраћаја буде организован тако да гужве буду што мање. Сви ови радови деценијама су чекали да буду коначно реализовани, али ће зато по њиховом окончању Београд добити репрезентативан изглед којим ћемо моћи да се поносимо", поручио је Андреја Младеновић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво