Сокобања хит међу туристима

У години када обележава 180 година постојања, Сокобања има рекордну посећеност, а тренутно је 14.500 пријављених гостију у том туристичком месту. Четвртину издатих ваучера у Србији, око 20.000, туристи су искористили за одлазак у бању под Озреном која за посетиоце спрема нове туристичке садржаје.

На сокобањској променади, али и на бројним излетиштима у околини за свакога по нешто. Гости у Сокобањи бораве просечно седам дана, а сваки динар од наплаћене боравишне таксе од 70 динара по дану, иде у нове инвестиције. Реконструисана летња позорница са око 5.000 места биће новина у Сокобањи, 22 милиона динара дала је Општина, 18 милиона Министарство туризма.

"Влада жели да ово постане још озбиљнија туристичка дестинација. Да бисмо повећали број страних туриста, морамо да побољшамо туристичку понуду кроз развој туристичке инфраструктуре, кроз разноврснију и богатију понуду. Ово је један од начина и ова позорница ће бити највећа и најмодернија летња позорница у Србији", напомиње министар туризма, трговине и телекомуникација Расим Љајић. 

Странаца је овде највише из Бугарске и Румуније, из бивших југословенских република, али и из далеке Русије.

"Добронамерне сугестије наших гостију су на првом месту – бољи приступни пут од Алексинца до Сокобање, хигијена на излетиштима и проширење пешачке зоне", каже директор Организације за туризам и културу Сокобања Љубинко Миленковић.

У јеку летење сезоне, за туристичке инспекторе много посла.

"Добро је што имамо нове капацитете, али морамо да повећамо дисциплину пријављивања гостију, редовнију наплату боравишне таксе да бисмо више радили на уређењу туристичких садржаја", објашњава начелница Одељења туристичке инспекције у Нишу Драгица Павловић.

Са 110.000 ноћења, Сокобања од почетка године бележи највећи скок туристичког промета у Србији – 41 одсто више него прошле године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво