Расписан конкурс за 100 ватрогасаца

МУП је објавио конкурс за обуку ватрогасаца, а да би неки кандидат прошао, мора, између осталог, да има између 19 и 30 година живота, завршену средњу школу и положен возачки испит "Ц" категорије, речено је "Танјугу" у МУП-у.

На конкурсу, који је расписан 11. августа и траје 30 дана, биће изабрано 100 полазника, а они ће, кажу из Министарства унутрашњих послова, проћи обуку након које ће постати ватрогасци.

Кандидати могу да поднесу пријаве полицијској станици у месту пребивалишта.

Да би се неко пријавио на конкурс, кажу из МУП-а, мора да испуни услове међу којима су обавезно држављанство Србије, односно пријављено пребивалиште на српској територији најмање четири и по године.

Кандидат мора да има пребивалиште најмање годину дана на територији организационе јединице за коју се расписује конкурс, до дана закључења конкурса.

На конкурс се могу пријавити заинтересовани који имају између 19 и 30 година.

Што се стручне спреме тиче, кандидат мора да има завршену средњу школу, али и положен возачки испит "Ц" категорије.

Не смеју да постоје безбедносне сметње за заснивање радног односа у МУП-у, а морају се испуњавати и посебни услови што се тиче здравствене, психо-физичке и базичне моторичке способности. 

Након предаје докумената, кажу из МУП-а, селекција кандидата ће се обавити према испуњености критеријума који зависе од лекарског прегледа, провере психолошких и моторичких способности, али и разговора који ће бити обављени са сваким кандидатом посебно. 

Кандидати могу бити елиминисани у сваком делу процеса селекције, уколико не задовоље услове из тог дела процеса.

Они ће бити рангирани на основу збирног резултата посебних критеријума, након чега ће комисија утврдити коначну ранг-листу. 

Стручна обука оних полазника који буду изабрани трајаће 17 радних недеља.

Они који прођу на конкурсу, након завршене обуке, биће распоређени у ватрогасно-спасилачким одељењима у 46 општина у Србији, међу којима су Нови Сад, Доњи Милановац, Мајданпек, Уб, Босилеград, Сента, Крушевац...

Из МУП-а истичу да кандидати уз пријаву обавезно морају да приложе оригинал извод из матичне књиге рођених, оригинал уверење о држављанству које није старије од шест месеци, уверење основног и вишег суда да се против кандидата не води кривични поступак, оверену фотокопију дипломе о завршеној средњој школи, очитану личну карту или оверену фотокопију личне карте која није чипована и оверену фотокопију возачке дозволе "Ц" категорије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво