Српски мировњаци у Малију безбедни

Министар одбране Александар Вулин изјавио је да су три српска припадника мировне мисије Уједињених нација у Малију – безбедни.

У нападима наоружаних џихадиста на две базе УН у Малију, убијено је најмање девет особа, међу којима су и припадници мировних снага.

"Били су веома далеко од места догађања. Ми ћемо, наравно, наставити да водимо рачуна о њима, да водимо рачуна о људима где год су наше јединице", истакао је Вулин током обиласка Полигона САС "Пескови".

Министар одбране је подсетио да се српски мировњаци налазе у медицинском тиму мисије УН.

"Они су добро, они се налазе у медицинском тиму, заједно са немачким колегама и извршавају своје задатке на понос наше земље. Надамо се да ће тако и остати", истакао је Вулин.

Додао је да најновији догађај који се десио у Малију, јесте велика трагедија.

"То је трусно и опасно подручје где је већ скоро 100 припадника мисије Уједињених нација трагично страдало, али наша јавност и породице морају да знају да су наша три припадника у мисији у Малију добро, да су безбедни", напоменуо је Вулин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво