Београд породиљама даје по 10.000 динара помоћи

Свака породиља на територији града Београда добија једнократну помоћ од 10.000 динара и то је пример одговорне социјалне политике како би се повећамо наталитет и број беба у граду, изјавио је градоначелник Београда Синиша Мали.

Мали је, честитајући породици Смиљанић и мами Марији још једну принову, Дуњу, приликом уручивања новчане помоћи, рекао да Град из године у годину издваја све више из буџета за ту намену, а то, како је рекао, значи да имамо све већи и већи број беба и породиља у граду.

"Свака породиља на територији града Београда од 8. јула има право на помоћ од 10.000 динара, свака која је из социјално угрожених категорија има право на 25.000 динара, тако да, од одговорне социјалне политике не одустајемо. Наравно, они који су социјално угрожени, када саберу то, имају право на 35.000 динара и то је још једна потврда да помажемо онима и којима је наша помоћ најпотребнија", рекао је Мали.

Од 8. јула, каже градоначелник, има 141 захтев породиља за једнократну новчану помоћ и позвао је све младе мајке да се пријаве у градску управу.

"Пара у буџету има, тако да о томе не брину и желимо да на овај начин помогнемо младим родитељима и да их охрабримо за неко следеће дете, јер то је будућност нашег града и за ту децу се на крају крајева сваки дан и боримо", рекао је Мали.

Прва породиља која је примила градску једнократну помоћ, Марија Смиљанић, захвалила је и рекла да јој је драго да је њена Дуња прва беба која је добила тај износ.

Право на једнократну новчану помоћ има породиља за свако дете рођено у једном порођају, без обзира на број претходно рођене деце и односи се на децу рођену од 8. јула ове године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво