Лекција хуманости малог Фархада

Градски менаџер Горан Весић, комесар за избеглице Владимир Цуцић и певачица Светлана Ражнатовић посетили су у Центру за азил у Крњачи десетогодишњег Фархада Нурија, мигранта, хуманог уметника из Авганистана који је од својих радова направио изложбу и прикупљени новац одлучио да донира за лечење седмогодишњег Немање Дамчевића, коме је је након операције тумора на мозгу потребан новац за терапију.

Након свега што је прошао, мали Фархад је нагло одрастао. Градски менаџер Горан Весић рекао је да град жели да покаже да људи који дођу из далека могу да постану део наше заједнице.

Весић је купио две слике а Фархад му је поклонио слику Новака Ђоковића. Потом је Весић обећао Фархаду да ће га у септембру упознати са славним тенисером.

"Београђанин се ретко постаје рођењем. Београђанин се постаје духом који носите у себи. Београђанин си ако волиш, чуваш и поштујеш свој град. Београђанин си ако волиш друге људе и ако си солидаран са другима. Мали Фархад Нури, који је из Авганистана, заједно са својом поридицом нашао је свој привремени мир овде у Београду, а својим гестом је постао Београђанин", рекао је Весић.

"Само желим да кажем хвала за све што сте урадили данас и за све. И то је то", рекао је Фархад Нури.

"Некад је довољно да нас мала деца науче битним стварима у животу, без обзира чија су. Било би лепо да он и његова породица и многи други добри људи остану овде", рекао је комесар за избеглице Владимир Цуцић.

У целој Србији сада има нешто мање од четири и по хиљаде миграната.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво