Невреме праћено градом код Чачка, Тополе и Аранђеловца

Јако невреме, праћено великом количином града, захватило је у току дана подручја око Чачка, Тополе и Аранђеловца. Штета у воћњацима и баштама. Очекује се нестабилно време са локалном појавом временских непогода, кажу у РХМЗ-у.

У Горњим Бранетићима код Горњег Милановца град је причинио велику штету на воћу али и ратарским културама, рекао је за Глас западне Србије Сретен Жижовић из засеока Трнавци.

Град је био величине грашка, а у појединим местима и мало крупнији.

Обилни пљусак који је трајао око сат времена, падао је у Чачку, Лучанима и Гучи, као и околним селима.

У Чачку су због велике количине кише биле поплављене улице, јер канализација није могла да прими толику количину воде.

Јако невреме захватило је током поподнева и Тополу, а највише штете причињено је у местима Шаревац, Брезовац, Липовац и Бања.

Нешто мање штете било је и у местима Белошавац и Копљара. На подручју Тополе дејствовала је противградна заштита.

У Сектору за ванредне ситуације рекли су да је подручје општине Аранђеловац у 17 часова захватило невреме са падом температуре и градом величине ораха. Невреме је било и у селима у општини Крагујевац – Рамаћи, Рогојевцу и Љубичевцу. 

Комисије локалних самоуправа ће утврдити да ли је било материјалне штете, рекао је управник Сектора за ванредне ситуације у Крагујевцу Зоран Кочовић додајући да је ситуација на територији Шумадијског управног округа стабилна.

Упозорење РХМЗ, вечерас јаки пљускови и град

Републички хидрометеорлошки завод саопштио је да се на подручју Шумадије, Великог Поморавља, јужног Баната и у појединим деловима Београда вечерас очекује локална појава јаких пљускова са грмљавином, градом и олујним ветром.

До краја дана биће нестабилно са локалном појавом временских непогода са градом и олујним ветром. У већини места очекује се око 20 мм кише за три сата, а на истоку и североистоку Србије обилне падавине (понегде и преко 40 мм/12 х).

На подручју Београда током ноћи очекује се појава обилних пљускова и грмљавина са количином падавина око 20 мм на три сата.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво