Честитке поводом Дана рудара

Државни званичници Србије упутили су честитке поводом 6. августа, Дана рудара.

Председник Србије Александар Вучић упутио је честитку рударима истичући да је Србија поносна на њих и да је дужност свих да се рударима обезбеде сигурност и адекватна награда за њихов тежак рад.

"Упућујем вам најискреније честитке поводом 6. августа, Дана рудара Србије. Веома поштујем и ценим тежак и високоризичан посао који обављате. Вашим трудом и ризиком који преузимате чините да српска привреда сваким даном напредује. Србија је због тога поносна на вас. Дужност свих нас је да вам обезбедимо сигурност у раду, боље услове и адекватну награду за ваш рад", навео је председник у честитки, саопштила је Служба за сарадњу са медијима.

"Желим вам добро здравље и много успеха у раду уз рударски поздрав Срећно!", наводи се у честитки председника Вучића.

Председница Владе Србије Ана Брнабић честитала је рударима, истичући да је задатак Владе да им омогући што боље услове рада.

"Упућујем вам срдачне честитке поводом обележавања 6. августа, Дана рудара. Дубоко поштујем ваш рад и труд у обављању једног од најтежих и најзахтевнијих послова. Грађани Србије изузетно цене вашу посвећеност послу и залагање да се постигну што бољи резултати, који утичу на развој српске привреде", наводи се у честитки, саопштила је Канцеларија за сарадњу са медијима.

И министар рударства и енергетике Александар Антић је свим запосленима у рударском сектору Србије честитао Дан рудара, наводећи да Влада чини напоре да се инвестиције као и зараде у рударству повећају, а рудари буду безбедни на својим радним местима.

"Користим прилику да искажем најискреније поштовање свим људима који обављају један од најтежих послова на свету", поручио је Антић.

Такође, потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић честитала је свим рударима у Србији.

"Као неко ко је цео живот провео у енергетици и коме су енергетика и рударство у срцу, желим вам да будете поносни послом којим се бавите, јер је важан са целу Србију, и да се услови у којима радите стално унапређују, а што је обавеза свих нас", наводи се у саопштењу Кабинета потпредседнице Владе.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић честитао је рударима на Космету и другим деловима Србије.

Истакао је да рудари на Косову и Метохији треба да буду поносни због тога што је рударство, које је још у средњем веку било основ економске снаге српске државе, и данас један од најважнијих темеља опстанка нашег народа на том подручју, саопштено је из Канцеларије.

Број коментара 36

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара