Врела ноћ после врелог дана, учестали позиви Хитној помоћи

У најсвежијим минутима ноћи температура ваздуха била је чак 25 степени. Таква ноћ, после јучерашњег рекордно топлог дана није пријала хроничним болесницима, а ни многима који иначе немају тегобе. Ко је тражио помоћ и на шта се жалио, екипа РТС проверавала је са дежурнима у Хитној помоћи који су током ноћи имали више од 100 позива.

"Затекли смо госпођу средње доби која има хроничну болест, преглеодом је установљано да има висок крви притисак, дали смо адекватну терапију и сада је добро", каже доктор Влада Симић.

Због различитих тегоба лекарску помоћ у току најврелијег дана у последњем веку затражило је 136 Београђана.

"Углавном су то позиви на јавном месту, колапси тако да ту спада и здравија популација и хронични болесници и најостељивији, то јест наши старији суграђани. Оно што је препорука је да се током дана не пију алкохолна пића, јер уз повишену спољну тампратуру употреба алкохола може довести до одређених компликација и нарушеног здравственог стања", каже Доктор Симић.

У току ноћи због тегоба које су осетили било је и оних који су помоћ стручњака потражили и у амбуланти Хитне помоћи.

Ни екипама у возилима на терану на овако виском температураа није лако.

"Највећи је проблем јер возила имају климу па је температурна разлика велика, из кола у кола сваких пет, десет минута, али издржавамо", каже возач Горан Милошевић. 

Београду је у један сат после поноћи измерено 29 степени дан који је пред нама биће такође топао, а освежење се очекује у понедељак. Лекари саветују да и тада водимо рачуна о здрављу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи