Златибор, дечје одмаралиште "Голија" добило нову спортску халу

У дечјем одмаралишту "Голија" на Златибору данас је отворена нова спортска хала у коју је уложено 34 милиона динара, а министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић каже да је циљ да се то одмаралиште позиционира као важна дестинација за развој школског туризма.

Љајић је нагласио да је идеја да се привуче што више деце и спортиста млађих категорија, а да је то већ постигнуто сведоче одржани одбојкашки и кошаркашки кампови где је било учесника из 19, односно 25 земаља.

"У плану је изградња сауне, слане собе, теретане и дечје играонице чиме ће се заокружити туристичка понуда", рекао је министар.

Додао је да ће одмаралиште бити у дефициту са смештајним капацитетима, да 200 постојећих лежајева није довољно, те да је неопходно проширење за још 100 лежајева.

За Златибор каже да је једна од три топ дестинације српског туризма, са "невероватним потенцијалом за даљи раст и развој".

"Влада Србије је у протекле две и по године овде инвестирала 130,5 милиона динара и планирамо нове инвестиције у циљу побољшавања туристичке инфраструктуре и укупне понуде Златибора", рекао је Љајић.

Фокус је, додаје он, на спортском туризму и у наредном периоду ће се радити да се Златибор позиционира као важно место за припреме различитих спортиста.

"Недостаје фудбалских терена. Министарство је финансирало изградњу једног, наредне године ће се радити атлетска стаза за припрему атлетичара. Имаћемо већи број атлетских екипа из читавог региона", нагласио је министар.

Председник општине Ужице Тихомир Петковић захвалио је министарству на инвестицији у спортску халу у коју је уложено 34 милиона динара, а површине је 660 метара квадратних.

Министарство је за изградњу уложило 15 милиона динара, Ужице пет милиона динара, а дечје одмаралиште 14 милиона динара из сопствених прихода.

"Објекат је идеалан за развој школског, спортског туризма. Кроз разне пројекте у последње три године у дечје одмаралиште је уложено 80 милиона динара, а од тога 41 милион је уложило министарство трговине, туризма", нагласио је председник општине Ужице.

Директор дечјег одмаралишта Владан Цупарић каже да је министарство било покретачка снага да одмаралиште "Голија" од обичног одмаралишта прерасте у лидера у Србији, што се тиче школског туризма.

"Променили смо слику дечјег одмаралишта. Са изградњом хале проширили капацитете, а већ постоји договор са гимначираским савезом да заједно организујемо јуниорско првенство у гимнастици", рекао је Цупарић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво