Авантура парк – крагујевачко лето без граница

На најпосећенијем крагујевачком купалишту, језеру у Шумарицама, отворен је Авантура парк, који нуди бројне атрактивне садржаје. Пројекат Градске туристичке организације са 8,5 милиона динара, подржало је Министарство трговине, туризма и телекомуникација, чиме је туристичка понуда града знатно обогаћена.

Лето је време за авантуру, а она почиње у крошњама борова. Висећи мостови, спуштање низ сајле, ходање по балванима, само су неке од препрека, које треба савладати на висини од осам метара. Кад авантура постане стварност, осећај је, кажу посетиоци, непоновљив.

Додају да треба физичке снаге и да је велики изазов, али да свако треба да проба.

А, свако ко жели то и може, јер безбедност је увек на првом месту. Посетиоци добијају опрему сличну алпинистичкој, следи обука на земљи, па тек онда забава и изазов под будним оком обучених инструктора.

"Деца и грађани су осигурани на овим сајлама, не постоји никакав ризик да може да се откачи, све је дупло, све је ојачано, све је атестирано тако да се трудимо да буквално свако буде стопроцентно безбедан", каже директор СЦ "Парк" Марко Павловић.

Зато у крагујевачкој авантури уживају и најмлађи. Кроз десетак препрека, прилагођених њиховом узрасту, на узбудљив и забаван начин кроз дружење, јачају и тело и ум.

Ако желите бар један дан да проведете као Индијана Џонс или Лара Крофт, ово је право место за вас. Осим што подиже адреналин, показује вашу физичку кондицију и спретност. А, можда и пронађете своје благо.

За оне, који и после свих ових препрека осећају вишак адреналина и авантуристичког духа, предлог је спуштање најдужим зип-лајном у Србији од 270 метара, преко језера у Шумарицама. А, ако вас ни то не расхлади, онда, правац у воду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво