Министарство одбране: Повређени радници "Наменске" стабилно

Радници фабрике "Милан Благојевић-наменска" у Лучанима З. Б. (40) и М. К. (30), повређени у среду у технолошком пожару у погону за производњу ракетног горива, стабилног су здравственог стања са добрим прогнозама, саопштило је Министарство одбране.

З. Б. има средње тешке опекотине и у наредним данима биће процењено да ли ће бити потребно његово даље оперативно хируршко лечење или само превијања, док М. К. има лаке опекотине.

Министар одбране Александар Вулин је, на Одељењу за опекотине Клинике за пластичну и реконструктивну хирургију Војномедицинске академије, обишао раднике, који су у среду повређени када је дошло до технолошког пожара у погону за производњу ракетног горива у фабрици "Милан Благојевић-наменска" у Лучанима.

У пратњи министра Вулина били су заступник начелника Управе за војно здравство пуковник доктор Угљеша Јовичић и заступник начелника Војномедицинске академије, пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић, наведено је у саопштењу.

Фабрика "Милан Благојевић-наменска" у Лучанима је саопштила да примењују све мере заштите предвиђене важећим прописима, али да због технолошког процеса производње, и поред примене свих техничких и организационих мера заштите, могу настати акциденти.

Фабрика у свом производном програму има најопасније материје, као што су нитроцелулоза и нитроглицерин, наведено је у заједничком саопштењу генералног директора Радоша Миловановића и председника Синдикалне организације Зорана Бабића, који истичу и да се морају увести нови системи заштите од пожара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво