Би-Би-Си објавио прилог о хомофобији у Србији

Британска телевизија Би-Би-Си објавила је кратак видео прилог под називом "Хомофобија у Србији" у којем се пита да ли су се ставови о припадницима ЛГБТ заједнице променили откако је Ана Брнабић изабрана за премијера Србије.

О томе у прилогу који траје око један минут за британску телевизију говори један од организатора Прајда у Београду Горан Милетић, који каже да у Србији није важно да ли сте геј или лезбејка, али да "можете бити нападнути уколико вас доживљавају као део заједнице".

Британска телевизија подсећа да је истраживање Цесида из 2012. године показало да 48 одсто испитаника у Србији мисли да је хомосексуалност болест коју би требало лечити.

Наводи и да је Прајд био забрањен 2011, 2012. и 2013, након што је 2010. године 150 особа повређено у нападу учесника протеста против припадника ЛГБТ заједнице у Београду.

Милетић у прилогу Би-Би-Сија говори о табуима у Србији, од којих је један и ЛГБТ, а британска телевизија подсећа да је Брнабићева прошлог месеца изабрана за премијера Србије, чиме је постала прва жена и прва отворено геј особа на тој функцији.

Милетић за Би-Би-Си каже и да је за припаднике ЛГБТ заједнице веома важно да сваки грађанин Србије сваког дана на телевизији види премијерку која је "лезбејка".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи