Појачане контроле саобраћаја, летњи период посебно осетљив

Учестале саобраћајне несреће опомињу на додатни опрез. Од почетка године на путевима у Србији живот је изгубило 290 људи, а више од трећине њих настрадало је у последња два месеца. Од почетка јуна било је око 6.000 саобраћајних несрећа, а из Управе саобраћајне полиције за РТС кажу да се појачане контроле саобраћаја настављају.

Александар Раденковић из Управе саобраћајне полиције рекао је за РТС да је у односу на прошлу годину смањен број саобраћајних несрећа са смртним исходом и истиче да ће полиција наставити да контролише брзину, алкохолисаност и употребу појаса.

"Од 1. јуна ми смо регистровали 6.000 саобраћајних незгода, а 93 лица су изгубила живот у тим саобраћајним несрећама. У поређењу са истим периодом прошле године имамо смањење незгода са погинулим лицима за 11 и броја повређених за око 500 лица, што свакако охрабрује", наводи Раденковић.

Додаје да је летњи период посебно осетљив.

"У протеклих пет година у периоду јун-август имали смо до 200 погинулих, што јесте трећина укупног броја погинулих и тај период чини осетљивим. Међутим, мерама које су предузете у претходних пар година значајно смо унапредили ту неславну статистику", објашњава Раденковић.

Наводи да саобраћајна полиција спроводи појачану контролу саобраћаја.

"И у наредним данима контролисаћемо брзину, алкохолисаност и употребу појаса. Актуелна је и контрола мотоцикала, мопеда, и аутобуса", рекао је Раденковић.

Када ће почети да се мери средњу брзину између наплатних рампи, није могао да прецизира али је рекао да од тог пројекта полиција очекује много.

"То је пројекат од којег Министарство полиције има највећа очекивања. То не значи да ће радарске контроле бити укинуте. Контрола пресретача и радара се наставља а брзина ће се контролисати и ноћу", објашњава Раденковић.

Возачима поручује да поштују саобраћајне прописе, прописану брзину.

"Савет возачима је да не седају у аутомобил у алкохолисаном стању. Да поштују саобраћајне прописе, прописану брзину и да обавезно везују појасе како на првим тако и на задњим седиштима", поручује Раденковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи