Тражи се решење за недостајуће уџбенике на босанском језику

Министар просвете Младен Шарчевић разговарао је са делегацијом Бошњачког националног већа, на челу са потпредседником Већа Есадом Џуџом, о решењу за обезбеђивање недостајућих уџбеника на босанском језику за следећу школску годину.

У складу са Меморандумом о сарадњи у области издавања уџбеника на босанском језику и писму који су потписали Министарство просвете, Завод за уџбенике и Национални савет бошњачке националне мањине, Министарство се обавезало да координира и прати активности на реализацији Меморандума и Анекса, као и да пружа потребну административно-техничку помоћ у том процесу, додаје се у саопштењу.

На састанку је договорено да се припреми Анекс 2 Меморандума, којим ће се обезбедити решавање спорних питања везаних за штампање одобрених додатака уџбеницима природе и друштва, историје, ликовне културе и музичке културе, тако што ће бити омогућено са се сваки додатак штампа као посебна књига, пошто добије позитивну стручну оцену Завода.

Сва три потписника Меморандума и Анекса су се сагласила да се обавезе преузете потписивањем морају испоштовати, саопштило је Министарство просвете.

Решење за насталу ситуацију пронађено је и у договору да се спорни термини у уџбеницима решавају уз помоћ виших инстанци, Скупштине и Владе Србије.

Састанку су присуствовали државни секретар Министарства Анамарија Вичек, директор "Завода за уџбенике" Драгољуб Којчић, директор издавачког сектора Милорад Марјановић и уредник у Заводу за издања на босанском језику Весна Пајевић, наводи се у саопштењу Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи