Вулин: Врло брзо о побољшању положаја војника

Министар одбране Александар Вулин обишао је Команду Копнене војске и Команду Заједничких снага у Нишу и том приликом изјавио да ће се веома брзо изаћи са конкретним предлозима како поправити материјални положај војника и на тај начин испунити наређење врховног команданта.

Вулин је после обиласка, у коме је био у пратњи начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића и команданта Копнене војске генерал-потпуковника Милосава Симовића, истакао да Копнена војска није само најбројнији део наше армије, већ и да је најславнији део наше армије – "срж и суштина сваке војске", саопштило је Министарство одбране.

"Њени задаци су сложени, њени задаци се врло често разликују од задатака других копнених војски које имамо и у окружењу, јер нико као Србија нема толико безбедносних изазова и нема толико обавеза које управо испуњава њена Копнена војска", рекао је Вулин.

Навео је да је по наређењу врховног команданта, Министарство већ почело да ради на доношењу читавог пакета мера које ће значајно побољшати и поправити материјални положај свих припадника наше војске.

"Ми јачамо нашу армију, ми је опремамо најсавременијим оружјем, ми ремонтујемо оно што имамо, али ништа то није довољно и ништа неће бити успешно уколико не будемо имали задовољне, оспособљене војнике, уколико не будемо имали сигурне припаднике Војске Србије, сигурне и у своју државу и у своју војску, сигурне да су њихове породице добро и да су задовољне", нагласио је Вулин додајући да ће се управо зато, веома брзо, изаћи са конкретним предлозима како и на који начин поправити материјални положај наших војника и на тај начин испунити наређење врховног команданта.

Упитан да прокоментарише данашњи састанак у Команди Копнене војске, генерал Диковић је нагласио су припадници Војске Србије спремни да одговоре свим изазовима.

"То није реченица која треба да некога умири или задовољи, то јер пре свега производ сталног праћења ситуације, размене података и предузимања адекватних мера за заштиту безбедности Републике Србије", закључио је генерал Диковић.

Приликом обиласка Команде Копнене војске, командант генерал-потпуковник Милосав Симовић упознао је министра Вулина са организацијом, ресурсима, размештајем и тежишним задацима и нагласио да оперативне способности највећег вида наше војске омогућавају извршење свих додељених задатака.

Током обиласка Команде Заједничких снага војске и полиције за обезбеђење државне границе, командант пуковник Владета Балтић информисао је министра Вулина о стању у зони одговорности и додао да снаге којима командује успешно извршавају своје задатке.

Одговарајући на питање да ли одлука суда у Стразбуру о враћању миграната у прву земљу ЕУ утиче на Србију, после обиласка Команде Копнене војске и Команде заједничких снага војске и полиције за обезбеђење државне границе, министар одбране Александар Вулин је изјавио да ће Србија у мигрантској кризи наставити да се понаша одговорно, онако како доликује једној организованој, уређеној и хуманој земљи.

"И даље ћемо на првом месту водити рачуна о нашем свакодневном животу, нашем начину живота, безбедности наших грађана и безбедности наше територије. Ми смо ту да помогнемо, али као што сте видели и до сада, ми смо и те како у стању да заштитимо своју земљу и да ова земља не постане паркинг за мигранте или било кога другог ко се овде налази, већ да се само у складу са законом води рачуна о тим људима", оценио је министар Вулин износећи податак да је на територији наше земље око пет хиљада мигранарта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво