Реконструкција Карађорђеве улице од Бранковог моста до Бетон хале крајем године

Градски урбаниста Милутин Фолић најављује реконструкцију Карађорђеве улице до краја године и истиче да ће пруга око Калемегдана бити измештена 2019. године.

Реконструкција Карађорђеве улице између Бранковог моста и "Бетон хале" у Београду почеће крајем године, најавио је главни градски урбаниста Милутин Фолић.

"Тротоари поред зграда биће проширени на пет метара, што ће се позитивно одразити на комерцијалне потенцијале у приземљу објеката који сада зјапе празни. На тој страни биће дрвореди, а наставићемо и са обновом фасада. Трамвајска пруга помера се према реци, а баштице поплочавају каменим коцкама", навео је Фолић, преноси Беоинфо.

Фолић је додао да ће аутобуси којима је дозвољено да прелазе пругу добити резервисана паркинг места уз улицу.

"Тако ће шеталиште бити ослобођено од саобраћаја", рекао је Фолић.

Најавио је повезивање постојеће бициклистичке стазе на пристаништу са оном која треба да се изгради дуж Црногорске улице.

"Планиране су нове клупе, дечје игралиште, простор за скулптуре, а споменик лучком раднику биће премештен на позицију на којој ће бити видљивији, на правцу силаза са великих степеница на реку", рекао је градски урбаниста.

Фолић је рекао да ће пруга око Калемегдана бити измештена 2019. године.

"Тек тада ћемо коначно моћи да кажемо да се град спустио на реку. Железнички тунел требало би да постане простор за јавне, културно-уметничке и комерцијалне садржаје", рекао је главни градски урбаниста.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи